ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σπυριδάκης Μιχάλης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α : Βασιλάκης Ζαχάρης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β : Νικολιδάκης Βασίλης ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Λέριος Νίκος ΤΑΜΙΑΣ : Παπαδακάκης Αντώνης ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ : Σηφάκης Γιώργος ΜΕΛΟΣ : Χατζηκωνσταντίνου Ιορδάνης ΜΕΛΟΣ : Μανιδάκης Κώστας ΜΕΛΟΣ : Κουγιουμτζάκης Γιώργος

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6974213368 και 6932311115

ΕΙΜΑΣΤΕ...........

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ?

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο, έχει 36 μέλη μέχρι σήμερα και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλους τούς Συλλόγους τής περιοχής μας, ώστε να αποκτήσουμε μια ισχυρή φωνή στην προώθηση των πολιτιστικών και επαγγελματικών θεμάτων που μας απασχολούν. Ο κάθε Σύλλογος φυσικά παραμένει ανεξάρτητος στις δραστηριότητές του, είναι δηλαδή ελεύθερος να ακολουθεί και να υλοποιεί τούς σκοπούς πού προβλέπονται από το καταστατικό του. Το Δίκτυο Συλλόγων από την άλλη μεριά φιλοδοξεί να οργανώσει και να συντονίσει κοινές δράσεις όλων των Συλλόγων και να βοηθήσει στην δημιουργία μιας σταθερής πολιτιστικής προσφοράς στους κατοίκους της Μεσσαράς κατά την διάρκεια όλου του έτους

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ 7ης ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ
7η  Γευσιγνωσία του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς.
ΕΛΑΤΕ  ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ.
       Φέτος θα φιλοξενηθεί στο χωριό Σίβα Πυργιωτίσσης με οικοδεσπότη τον Πολιτιστικό Σύλλογο « Θέμος Κορνάρος».
       Καλούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Συλλόγους των χωριών της Μεσσαράς να πάρουν μέρος σε αυτή τη βραδιά, για να γνωρίσουμε   στους επισκέπτες μας ντόπιους και ξένους και να θυμίσουμε στους μόνιμους κατοίκους της Μεσσαράς, τις γεύσεις των προγόνων μας. Που δεν έχουν ξεχαστεί, απλά για λόγους ευκολίας, έχουν αντικατασταθεί με άλλα φαγητά.
      Ας προσπαθήσουμε τα προϊόντα που θα μαγειρέψουμε να είναι επίσης τοπικά.
Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς θα ήθελε οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή. Θα υπάρχει χώρος ειδικά για αυτούς.
       Σας περιμένουμε και σας παρακαλούμε για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 12-Ιουλίου στα παρακάτω τηλ. : 6932311115 Σπυριδάκης Μιχάλης, Νίκος Λέριος: 6974213368  Βαγγελία Ανδρουλιδάκη: 6945441119
       Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς αποφάσισε να εφαρμόσει μια καινοτομία για φέτος :
Λόγω του όγκου των πλαστικών απορριμμάτων της βραδιάς και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που δημιουργείται, θα διαθέσουμε βιοδιασπώμενα πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα. Το κόστος αυτών είναι μεγαλύτερο από τα πλαστικά, γι’ αυτό όλο το πακέτο { 1 πιάτο, 1 ποτήρι, 1 μαχαίρι, 1 πιρούνι και η χαρτοπετσέτα } θα αγοράζεται με κόστος 1 ευρώ.
      Επίσης έχει φτιαχτεί περιορισμένος αριθμός κεραμικών πιάτων, που θα έχει συλλεκτική αξία, και θα διατίθεται με 3 ευρώ το τεμάχιο.
 Κάθε επισκέπτης όμως μπορεί να έρχεται με το δικό του σερβίτσιο.
      Η επίσκεψη όσων επαγγελματιών ασχολούνται με την μαζική εστίαση θα τους δώσει ιδέες εφαρμογής της Κρητικής διατροφής
     Μετά το πέρας της γευσιγνωσίας θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι με τον λυράρη  Γιάννη Σπινθάκη.
      Χώρος για πάρκινγκ θα υπάρχει από τις βίλες του Βιδάκη μέχρι τον Άη-Γιάννη τον Ξένο.       
Περιμένουμε όλο τον κόσμο της Μεσσαράς και ελπίζουμε να μας τιμήσει με την παρουσία του.
 Ο στόχος των εορτών των γεύσεων στη Μεσσαρά από το Δικτύου Συλλόγων είναι:
1.    Από ομονοίης τα μεγάλα έργα. (Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., ).
2.    Δημιουργία βιβλίου από τις δράσεις των εορτών των γεύσεων που οργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό χωριό.
3.    Δημιουργία γευστικού χάρτη της Μεσσαράς για ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού  στη περιοχή, με παράλληλη προώθηση και διαφήμιση  των αγροτικών μας προϊόντων .

Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου