ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σπυριδάκης Μιχάλης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α : Βασιλάκης Ζαχάρης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β : Νικολιδάκης Βασίλης ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Λέριος Νίκος ΤΑΜΙΑΣ : Παπαδακάκης Αντώνης ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ : Σηφάκης Γιώργος ΜΕΛΟΣ : Χατζηκωνσταντίνου Ιορδάνης ΜΕΛΟΣ : Μανιδάκης Κώστας ΜΕΛΟΣ : Κουγιουμτζάκης Γιώργος

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6974213368 και 6932311115

ΕΙΜΑΣΤΕ...........

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ?

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο, έχει 36 μέλη μέχρι σήμερα και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλους τούς Συλλόγους τής περιοχής μας, ώστε να αποκτήσουμε μια ισχυρή φωνή στην προώθηση των πολιτιστικών και επαγγελματικών θεμάτων που μας απασχολούν. Ο κάθε Σύλλογος φυσικά παραμένει ανεξάρτητος στις δραστηριότητές του, είναι δηλαδή ελεύθερος να ακολουθεί και να υλοποιεί τούς σκοπούς πού προβλέπονται από το καταστατικό του. Το Δίκτυο Συλλόγων από την άλλη μεριά φιλοδοξεί να οργανώσει και να συντονίσει κοινές δράσεις όλων των Συλλόγων και να βοηθήσει στην δημιουργία μιας σταθερής πολιτιστικής προσφοράς στους κατοίκους της Μεσσαράς κατά την διάρκεια όλου του έτους

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Υλοποίηση 6ης γευσιγνωσίας

Δελτίο τύπου ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
30/7/2016

            Ολοκληρώθηκε με  επιτυχία στις 29 Ιουλίου η 6η γευσιγνωσία στα σοκάκια του  χωριού ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ που φιλοξένησε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.   Είναι άξιοι συγχαρητηρίων ο αναφερόμενος Σύλλογος και όλοι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι που συμμετείχαν καθώς επίσης και οι παράγοντες που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
           Η ιδέα των γεύσεων είναι πλέον θεσμός για τους συλλόγους των μελών του Δικτύου της Μεσσαράς και στηρίζεται στις βασικές αρχές που είναι η εμπιστοσύνη και αλληλοκατανόηση μεταξύ των συλλόγων της περιοχής μας, στην αρχή της αλληλεγγύης , της αλληλοβοήθειας των χωριών μας και τη δημιουργία πολιτιστικής και κοινωνικής ηθικής στον τόπο μας. Με τις αρχές αυτές, παρουσιάζεται πλέον η Μεσσαρά ως ενιαίο πολιτιστικό και κοινωνικό σύνολο. Το γεγονός αυτό μας αποκαλύπτει τη δημιουργική  δυναμική των ανθρώπων και την αξία της εθελοντικής προσφοράς για τη συνολική ανάπτυξη του τόπου και των χωριών μας γενικότερα  και αποτελεί δυναμικό κίνητρο  για την ευρύτερη συμμετοχή των τοπικών δυνάμεων στη διοργάνωση προσεχώς ανάλογων εκδηλώσεων. Άξιοι συγχαρητήριων επίσης είναι το σύνολο των ανθρώπων του χωριού Μητρόπολης που όλοι μαζί με θέρμη και ζεστασιά αγκάλιασαν την εκδήλωση και όλων των εθελοντών των συμμετεχόντων συλλόγων που με μεγάλο μεράκι έφτιαξαν παραδοσιακές συνταγές για να αναδείξουν τη μεσσαρίτικη κουζίνα και τα εκλεκτής ποιότητας προϊόντα της.
            Στη γευσιγνωσία συμμετείχαν πάρα πολλοί σύλλογοι καθώς επίσης και ιδιώτες που παρουσίασαν τα προϊόντα τους. Πάνω από 2.500 συντοπίτες και συντοπίτισσες έλαβαν μέρος για να απολαύσουν τις γεύσεις της Μεσσαράς. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον  Κο Καραταράκη Γεώργιο πρόεδρο  του Πολιτιστικού Συλλόγου Μητρόπολης και τον ακολούθησε ο Κος  Σπυριδάκης Μιχάλης και ο Κώστας Μανιδάκης από το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς. Στο χαιρετισμό που απηύθυναν έκαναν μία ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς και τόνισαν τη μεγάλη σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στις δύσκολες ημέρες που περνάει ο τόπος μας. Καλωσόρισμα επίσης έκανε ο  Δήμαρχος Γόρτυνας Κος Σχοιναράκης Νίκος που κήρυξε την έναρξη της γευσιγνωσίας.
            Παράλληλα με την εκδήλωση της 6ης γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκαν δράσεις για τα παιδιά σχετικά με την παιδική παραδοσιακή υγιεινή  διατροφή από την κ Μαριαλένα Ξηρογιάννη σε παιχνιώδη μορφή.
Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης στη Μητρόπολη έλαβε χώρα το  βιωματικό σεμινάριο για το χαρούπι με παρασκευή χαρουποσοκολάτας από την Κα Μαθουδάκη Δέσποινα  . Ο Δόκτορας Κος Βασιλάκης Αντώνης,  αρχαιολόγος και επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων μίλησε για  τα μπαχαρικά και τα γλυκά των αρχαίων Μινωιτών.
Μετά το τέλος της γευσιγνωσίας ακολούθησε μουσική βραδιά   με το συγκρότημα του Ανδρέα Κλάδου και των συνεργατών του.
Τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς για τη βοήθεια που προσέφεραν για να υλοποιηθεί ο θεσμός της γευσιγνωσίας και  ευχαριστίες αξίζουν επίσης σε  όλους τους ντόπιους και τουρίστες που τίμησαν τις ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ με την παρουσία τους.
Η επόμενη «γιορτή των Γεύσεων» σε άλλο χωριό της Μεσσαράς.
Το Δ.Σ.του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μητρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου