ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σπυριδάκης Μιχάλης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α : Βασιλάκης Ζαχάρης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β : Νικολιδάκης Βασίλης ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Λέριος Νίκος ΤΑΜΙΑΣ : Παπαδακάκης Αντώνης ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ : Σηφάκης Γιώργος ΜΕΛΟΣ : Χατζηκωνσταντίνου Ιορδάνης ΜΕΛΟΣ : Μανιδάκης Κώστας ΜΕΛΟΣ : Κουγιουμτζάκης Γιώργος

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6974213368 και 6932311115

ΕΙΜΑΣΤΕ...........

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ?

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο, έχει 36 μέλη μέχρι σήμερα και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλους τούς Συλλόγους τής περιοχής μας, ώστε να αποκτήσουμε μια ισχυρή φωνή στην προώθηση των πολιτιστικών και επαγγελματικών θεμάτων που μας απασχολούν. Ο κάθε Σύλλογος φυσικά παραμένει ανεξάρτητος στις δραστηριότητές του, είναι δηλαδή ελεύθερος να ακολουθεί και να υλοποιεί τούς σκοπούς πού προβλέπονται από το καταστατικό του. Το Δίκτυο Συλλόγων από την άλλη μεριά φιλοδοξεί να οργανώσει και να συντονίσει κοινές δράσεις όλων των Συλλόγων και να βοηθήσει στην δημιουργία μιας σταθερής πολιτιστικής προσφοράς στους κατοίκους της Μεσσαράς κατά την διάρκεια όλου του έτους

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ                              ΠΕΜΠΤΗ 11/2/2016
Αγαπητά μέλη του δικτύου.
                      Μέσα από αυτήν την επιστολή μας δίνεται η ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις που έχουν ζυμωθεί από τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς και να γίνουν θεσμός  για όλα τα χωριά της Μεσσαράς.
  1.                 Όπως ήδη γνωρίζετε εδώ και  5 χρόνια έχει καθιερωθεί  με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση γευσιγνωσίας στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλα τα μέλη μας. Την χρονιά που πέρασε  αυτή υλοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελούζου  και συμμετείχαν περίπου 30 Σύλλογοι, 7 ιδιώτες και πάνω από 2.000 κάτοικοι της Μεσσαράς. Φέτος θα διοργανωθεί η 6η  στη σειρά γευσιγνωσία.  Ζητούμε, λοιπόν, από  όσα μέλη μας ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν το γεγονός να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους  είτε στον πρόεδρο, είτε στο γραμματέα του Δικτύου.
    2.             Στις  5 Ιουνίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται από την UNESCO  η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Σκεφθήκαμε λοιπόν στα πλαίσια αυτής της επετείου να κόνουμε μία δράση η οποία να αφορά όλα τα χωριά της Μεσσαράς. Η υλοποίηση της δράσης αυτής  θα εξαρτηθεί  από τις συμμετοχές που θα υπάρξουν είναι η παρακάτω:  Ο στόχος για κάθε σύλλογο ή χωριό που θα θελήσει να πάρει μέρος είναι να υλοποιήσει παρεμβάσεις  έτσι ώστε το χωριό του να έχει μια καλαίσθητη όψη. Οι παρεμβάσεις που μπορεί κάποιος σύλλογος να κάνει μπορούν να έχουν σχέση με την καθαριότητα, με το φύτεμα λουλουδιών ή δένδρων ή με ότι άλλο σκεφτούν τα ίδια τα μέλη μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ως τελικό αποτέλεσμα  η όψη των χωριών της Μεσσαράς να γίνει  καλαίσθητη. Εκείνη την ημέρα την Κυριακή 5 Ιούνη μία τριμελής επιτροπή, που θα καθορίσει το δίκτυο θα περάσει από όλα τα συμμετέχοντα χωριά και θα βραβεύσει τα 3 πρώτα σε καλαισθησία μετά από τις δράσεις που θα έχουν γίνει.
    3.                Μία άλλη σκέψη μας είναι να καθιερώσουμε κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού  ( 1 μέχρι 15 Αυγούστου) μία δράση που θα αφορά την ανάδειξη της Μεσσαρίτικης μουσικής και των καλλιτεχνών που έχουν γεννηθεί ή κατάγονται ή έχουν ζήσει στη Μεσσαρά. Στα πλαίσια αυτά για την πρώτη χρονιά του θεσμού θέλουμε να τιμήσουμε 5 καλλιτέχνες Μεσσαρίτες που έχουν φύγει από τη ζωή. Σε μία τιμητική βραδιά θα κληθούν οι οικογένειες των αποθανόντων  και στη συνέχεια κάποιος που εκτελεί με τον καλύτερο τρόπο  κομμάτια του καλλιτέχνη θα τα αποδώσει με μουσική. Αν κάποιο από τα μέλη μας ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει αυτήν την εκδήλωση μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στον πρόεδρο  ή στον γραμματέα.
  4.                  Τέλος μία άλλη σκέψη που θέλουμε από φέτος να καθιερώσουμε είναι όλες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, γλέντια, συναυλίες κλπ) να αποτυπωθούν σε ένα φυλλάδιο που θα εκδώσουμε. Με τον τρόπο αυτό ο κάτοικος ή ο επισκέπτης της Μεσσαράς  θα ενημερώνεται για όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις των συλλόγων και θα μπορεί να επισκεφθεί όσες από αυτές επιθυμεί. Επίσης οι εκδηλώσεις αυτές θα αναρτώνται στο blog του δικτύου που βρίσκεται στην παρακάτω διευθύνση:  http://diktiomessaras.blogspot.gr/
Για όλα τα παραπάνω καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής ή ενδιαφέροντος είναι η 15η Απριλίου 2016.
Και  για τα 4 θέματα όσα από τα μέλη μας ενδιαφέρονται καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα παρακάτω τηλέφωνα:
Τηλέφωνο Σπυριδάκη Μιχάλη (πρόεδρος)  6932311115

Τηλέφωνο Λέριου Νίκου (γραμματέας)  6974213368

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου