ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σπυριδάκης Μιχάλης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α : Βασιλάκης Ζαχάρης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β : Νικολιδάκης Βασίλης ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Λέριος Νίκος ΤΑΜΙΑΣ : Παπαδακάκης Αντώνης ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ : Σηφάκης Γιώργος ΜΕΛΟΣ : Χατζηκωνσταντίνου Ιορδάνης ΜΕΛΟΣ : Μανιδάκης Κώστας ΜΕΛΟΣ : Κουγιουμτζάκης Γιώργος

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6974213368 και 6932311115

ΕΙΜΑΣΤΕ...........

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ?

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο, έχει 36 μέλη μέχρι σήμερα και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλους τούς Συλλόγους τής περιοχής μας, ώστε να αποκτήσουμε μια ισχυρή φωνή στην προώθηση των πολιτιστικών και επαγγελματικών θεμάτων που μας απασχολούν. Ο κάθε Σύλλογος φυσικά παραμένει ανεξάρτητος στις δραστηριότητές του, είναι δηλαδή ελεύθερος να ακολουθεί και να υλοποιεί τούς σκοπούς πού προβλέπονται από το καταστατικό του. Το Δίκτυο Συλλόγων από την άλλη μεριά φιλοδοξεί να οργανώσει και να συντονίσει κοινές δράσεις όλων των Συλλόγων και να βοηθήσει στην δημιουργία μιας σταθερής πολιτιστικής προσφοράς στους κατοίκους της Μεσσαράς κατά την διάρκεια όλου του έτους

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα συμμετοχής στην 5η γευσιγνωσία στον Αμπελούζο

                                ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΟΥΖΟ

Πες μου τι τρως και θα σου πω ποιος είσαι και από πού κατάγεσαι
Αγαπητοί φίλοι,
προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τον τοπικό πολιτισμό και τις ιδιαιτερότητες τής περιοχής μας και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και στην προβολή της Μεσσαράς.
Μία από τις ιδιαιτερότητες μας είναι και ο γαστρονομικός πολιτισμός, όπως αυτός διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων και όπως η εφευρετικότητα και η φαντασία της κάθε νοικοκυράς τον βοήθησε να εξελιχθεί.
Αυτόν τον πλούτο αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε και να τον κάνουμε ευρύτερα γνωστό, όχι μόνο στους άλλους, αλλά και σε εμάς στην Μεσσαρά.
Αποφασίσαμε λοιπόν να οργανώνουμε κάθε χρόνο, σε διαφορετικό χωριό κάθε φορά, μία  επίδειξη τού γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας. Το Καμηλάρι ,  το 2012 η Πόμπια , 2013 στο Σοκαρά, 2014 στο Χάρακα,   φέτος η επίδειξη θα οργανωθεί στον Αμπελούζο από τους τοπικούς συλλόγους της περιοχή μας.
Από την αρχαιότητα έως και σήμερα στη Μεσσαρά, το λάδι, τα αρωματικά αγρία χόρτα, τα κηπευτικά, κλπ έπαιξαν και παίζουν ως τώρα , σπουδαίο ρόλο στη Μεσσαρίτικη κουζίνα.
Μάλιστα στις αρχές του εικοστού αιώνα το νεοσύστατο κράτος, από τα πρώτα έργα που προγραμμάτιζε ήταν και ο σιδηρόδρομος Ηρακλείου- Μεσσαράς (που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κόστους) και η δημιουργία της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς για τη προώθηση και αγροτική ανάπτυξη της περιοχής και των προϊόντων της.
Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς προσκαλεί, επίσης,  παραγωγούς  και μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής που ασχολούνται με  προϊόντα διατροφής  (τρόφιμα, ποτά, κρασά, ρακί, βότανα κλπ.)να συμμετάσχουν  στην βραδιά γευσιγνωσίας: «Γεύσεις Μεσσαράς στο ΑΜΠΕΛΟΥΖΟ».
ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ υποχρεούται  στο τραπέζι του τη βραδιά της γευσιγνωσίας να υπάρχει το όνομα του Συλλόγου ή του χωριού του και σε κάθε φαγητό  τα βασικά υλικά παρασκευής του.  Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θέλουν να μάθουν και να διδάξουν περισσότερα μυστικά και τεχνικές παραδοσιακές και να εκτιμήσουν γεύσεις και αρώματα, αλλά και να μυηθούν στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας και της απόλαυσης με ταυτόχρονη προώθηση των τοπικών προϊόντων μας.
Η 5 γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί στις 16-Αυγουστου 2015, ημέρα Κυριακή, στο όμορφο χωριό ΑΜΠΕΛΟΥΖΟ, ώρα 6 μμ

Συνέργεια-συνέχεια-ποιότητα ο δρόμος για την αξιοποίηση της γνώσης Ελπίζοντας στην συμμετοχή σας


Φιλικά Το ΔΣ τού Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου